(Not) ready for take-off

image19


När det existerar ett fast datum då något revolutionerande ska äga rum, drabbas subjektet ( i det här fallet är det jag som är subjektet) alltid av en lätt och obehaglig ångest. Jag önskar mig inte en evighetsvardag utan avbrott, men shit - att dra till England i tre veckor och bo hos familjen McLarens är ett jävligt ordentligt avbrott. Men jag har bett om detta. Om man är framåt, engagerad och hungrig på livet (fyfan för dessa uttryck) är det helt normalt att kasta sig ut i obekvämheten; att sova i en främmande säng som antagligen är hård, att inte ha ständig kontakt med sina polers och att eventuellt spendera första kvällen hos denna engelska familj. Min mamma säger att många brittiska hushåll saknar element. What the fuck?!

Min dator har återuppstått och glädjen är kort, eftersom jag måste ta farväl av den om tolv timmar. Jag hoppas att jag kommer hem välbehållen. Äh. Jag hoppas att jag får i mig ordentligt med engelsk öl. Jag avsäger mig bekymrandet och kör istället stenhårt. Intalar man sig själv att allt är fint och härligt blir allt fint och härligt. Familjen kanske har katt, vem vet?

Hah, inte är det heller lönt att längta till hemkomsten. Dagen efter ska jag bränna in en symbol i min hud, precis som en jävla lappländsk ren. Bäst att inte tänka på det, och Jimi Hendrix gör det jävligt lätt för mig när han öser igenom sitt jävla crazy solo i Machine Gun. Hejdå Borlänge och hejdå svenskan. Jag har i alla fall med mig böcker, en liten fast punkt i den trögflytande tillvaron.


Söndagsinput

I SVT:s program Papas kappsäck har jag funnit lyckan. Daniel Wahlgren alias Papa Dee levererar fantastisk ännu icke-kommersialiserad musik, i råfärsk form. Fyrtiofem minuters njutning och diggning; varken kroppen eller huvudet sitter still. Ordinarie sändningstid krockar med Antikrundan, men det är ännu mer perfekt att se detta assköna program på söndagseftermiddagen. Tyvärr blir en bislutsats att internationella musikscenen (jag pratar då om den scen på vilken det verkligen diggas, den ganska osynliga men ack så levande musikscenen, den som INTE visas på MTV and shit) totalt domineras utav killar/gubbar/män. De enda brudar som är med sjunger eller klappar på sin höjd sina händer. De klappar dessa komplicerade flamenco- och rumbakomp utan osäkerhet, men när det gäller gitarrerna, basarna eller beatboxarna är kvinnorna tydligen bannlysta. Och jag är brud. I nästa liv, kanske. Hade jag rest runt som Papa Dee hade de på sin höjd spanat in min röv och konstaterat att den inte var tillräckligt fast - eller vad vet jag?

Jag är en väldigt fördomsfull människa. Mina vänner känner till det här. Även om jag pratar en hel del, och försöker hålla mig öppen i situationer med nya människor, är jag fortfarande fördomsfull. Faktiskt så är det en sorts försvarsmekanism, eftersom jag själv känner mig mycket hotad utav den "normala" människan - om han eller hon nu existerar över huvud taget. Därför sätter jag mig i ett separat område, för att konstatera att även om de vill nå mig (vilket jag aldrig vågar hoppas på) så kan de inte. Detta orsakar en viss känsla av ensamhet och utanförskap. Inte alltför kul, nej. Tack och lov finns då kultur i alla olika former: musik, konst, litteratur, you name it; i allt detta kan jag se människor och faktiskt våga närma mig vad de har att säga. På det planet är jag aldrig begränsad av dessa konstiga fördomar. Därför är kultur bäst.

Jag har två krav på svenska folket. Först ska jag tacka alla svenskar för att de inte röstade vidare Carola till Melodifestivalfinal, men efter det tänker jag skrika ut mina krav. Dessa är:
1) Snälla; ät inte torsk. Den kommer att dö då. Jag älskar fiskar, de får inte dö.
2) Betala TV-avgiften. Utan SVT dör media-Sverige. Kobra, Babel, Papas kappsäck - helt enkelt fantastiskt!

image18
Nu plockar jag fram dig igen!