Jag har ingen rubrik

Nyss, alltså runt klockan 01.00 var jag så pass mycket mig själv som det är möjligt att vara. Alltså så fri från existensen men samtidigt så existerande man kan bli. Jag upplevde det när jag på impuls gick hem från Kristin istället för att sova kvar. Mitt mål var; mitt hem, min säng, min bas. Jag använde mina verktyg; mina ben och resterande kroppsdelar iklädda varmare kläder. På så sätt tog jag mig hem. Det var kallt, vilket var det första jag konstaterade när jag öppnade Kristins ytterdörr. Det sista jag sa till henne var godnatt. Det var mycket tyst ute, så visst märkte jag skillnaden mellan inomhus och utomhus, ja, jag märkte när jag gick ut och gick hem. Vi hade precis sett Trainspotting. En film bland alla filmer, dessutom en film tillhörande genren knarkfilm (om den genren finns det vill säga, i alla fall brukar jag uppskatta den genren). Trainspotting gjorde mig klarsynt. Jag tänker inte gå in på detaljer. Det hade nog egentligen inte så mycket att göra med något särskilt, jag blev helt enkelt bara mycket klarsynt. Det kan hända också bara ha varit på grund av kylan, den var ju rätt bitande. Bet mig i kinderna! Det hade jag ingenting emot.
Jag hade en period av total ensamhet. Jag såg två bilar, men bilar känns inte direkt mänskliga så jag hade alltså en period av total ensamhet. Men jag har aldrig känt mig mindre ensam! Jag tänkte på den personen som jag tycker så mycket om, också försökte jag skicka ett sms till honom men tyvärr var mina pengar slut. Jag tänker inte bli personlig. För det angår inte vem som helst, det som jag är kapabel till att skriva just nu. Vissa vackra ord ska inte blottas.
I alla fall tog jag bilvägen hem. Vid en mycket upplyst bilväg vilket det förstås inte åker många bilar på nattetid lurar heller inga löss (människor med onda avsikter). Det var mycket tryggt att gå där. Jag hörde rådjuren skälla, även om jag inte insåg förrän jag nådde min egen ytterdörr att det var just rådjuren som lät. Först hade jag misstankar om att det kanske kunde vara rävar. Men det var rådjur.
Det känns fånigt att blogga, men jag vill ju faktiskt bara skriva. Lev väl!

Omar Rodriguez-Lopez lilla lilla rumpa

Omar Rodriguez-Lopez lilla lilla rumpa


Arg

Arg, ja. Rubriken ska ju helst handla om innehållet. Och jag är så arg för att jag igår tränade franskaglosor i en och en halv timme - allt flöt verkligen på bra, jag hittade flytet, jag hittade metoden - men till ingen nytta. För att jag inte orkade gå till skolan idag. Jag vill ha ork! Utan ork är livet vatten istället för kräm gjord på exempelsvis krusbär. Jag älskar ju kräm! Jag vill att mitt liv ska bli kräm!


IDENTIFIKATION, TACK

IDENTIFIKATION, TACK


Jag lovar dig att mina kunskaper är i jämnvikt

Nej, jag vet faktiskt inte exakt vem Pol Pot var. Men jag vet att han var en elak man, för inte var han en kvinna inte. Jag skulle i alla fall aldrig rösta på folkpartiet, det vet jag säkert.


Och Sex and the city

Jag vill inte fortsätta jobba jag vill inte sträva framåt jag vill inte undvika att våga stanna upp för jag vill kunna vara och jag vill kunna vara misslyckad utan att det ska bli till en belastning för mig och för andra och hur hemskt gärna skulle jag inte vilja uttrycka mig på samma sätt som (här kommer en metafor) när man drar ut en vårta med en pincett och hela det härligt virusäckliga rotsystemet följer med och kan vara upp till en decimeter långt och då undrar man hur det kunde få plats i foten vandrade roten ända upp till fotknölarna då eller men hursomhelst är inkräktaren borta tack vare precisionen och pincetten. Så vill jag skriva. Jag vill bli av med vårtorna!

I min förbaskade mattebok (den som förföljer mig och hemsöker mig om nätterna, det är därför min säng är den plats jag är som minst trygg på) finns det en bild från Amsterdam. Kombinationen är oslagbart ironisk. Jag längtar tillbaka dit, kanske mest för att jag aldrig skulle längta hit. Jag längtar ju till Halmstad också, till västkusten, till Skåne, till Österlen. Om man åker till Österlen kan man hälsa på Gudrun Schyman, Ulf Lundell och Claes Malmberg. Alla dessa bor där.

Igår såg min mamma på Uppdrag Granskning. Ont anande gick jag ner från övervåningen för att laga te och fann (eller snarare blev funnen av) henne ståendes spottande och fräsande vid strykbrädan. Så mycket tror jag inte att hon hatar att stryka, men tydligen så hatar hon Göran Persson. Så som hon gick på kunde man ha trott att  han hade dödat hennes barn (alltså bland annat mig) eller gjort en liknande oförlåtlig synd. Hon var en katolsk präst som ville kastrera en prostituerad lesbian, hon var en gammal tant med en sällsynt orkidée som lössen gått igång på. Denna ondska måste ha en annan härstamning, tänkte jag, och därav försvarade jag pompöse Persson. Jag känner inget hat gentemot honom. Han har inte dödat mina barn. Jag tycker att det är okej att han är sosse och bor i en herrgård. Jag hör till en avsvalnad generation utan arbetarklass. Fan, vad vet jag om det, förresten?

I natt sov jag inte, jag kollade på Sex and the city. Det sista desperata sovförsöket kan vara att bojkotta sömnen tills den stryper mig bakifrån.

Vad hindrar mig från mig själv?

Vad hindrar mig från mig själv?


Impuls med koppel kring halsen

ny dag nya möjligheter?
Jag orkar inte möjligheter. Eller nej - såklart gör jag det. Jag är ju här, är jag inte?
Där har vi redan en fet möjlighet.
Den här dagen började med att klockan klichéartat ringde när jag fortfarande kände behov av ca fem timmars ytterligare sömn. Därför bestämde jag mig kort och gott att vara sjuk idag. Det är inte mitt fel utan gårdagens fel, som kändes så minimalt innehållsrik en skoldag kan tänkas vara, och därför valde jag att missa ett antal lektioner. Eftersom jag inte känner att jag missar dem. Det är snarare de som missar mig, men i min klass och i mitt skolsammanhang känner jag mig så osammanhängande att inget eller ingen får se mitt jag. Och skolan är bara skolan. Kalle har sagt det; är man en litteraturvetare så är man det. Jag behöver inte 19.0 och en fet högskoleutbildning för att bli något jag inte annars kan bli. För jag kan bli. Vi alla kan. Detta är den logiskt uttänkta anledningen till att jag inte räknar matte just nu. Den vill mig inte väl och resultatet blir att jag då väljer att inte vilja den på något sätt.
Det tråkiga är helt enkelt att jag inte känner mig nådd av något medium. Det matematiska, det svenska, det samhällsvetenskapliga, det fotografiska, det vänskapliga, det kulturella.. Jag sitter här och är odrabbad. Jag har kunskap och färdighet, men jag förblir odrabbad. Det enda som har drabbat mig är det gastronomiska. Jag har redan ätit fyra klasar hemodlade vindruvor, en paprika, en passionsfrukt, två mackor, röda vinbär blandade med havregryn, två koppar te och är nu inne på dagens första kopp kaffe. Hur orkar jag?! Jag orkar, men varför lägger jag inte energin på annat? Vad är det för fel på mig?
För jag tror det.
Att det är något fel på mig.